Logga in  

Business Joomla Themes by Justhost Reviews
  • HBK halsdukar finns nu att köpas

Pojkar 06 - Lagnyheter

Alandia Cup 2017

Senast uppdaterad söndag, 25 juni 2017
Skriven av Peter Fröjdö

Alandia Cup 2017

HBK:s E11 pojkar deltog i årets Alandia Cup och kom hem med många erfarenheter rikare. Alandia cup spelas för bara en årgång, E11, varje år så chansen att delta kommer inte ofta. Stommen i laget består av 2006 födda pojkar men vi har också en hel del 2007 födda samt två 2005 födda pojkar. Vi gick in i turneringen med inställningen att detta ska bli en resa vi minns hela livet för att vi hade roligt! Vi visste att motsåndarna kommer att vara tuffa och vi förväntade oss inga större sportsliga framgångar.


Vi hade bokat en hel stugby för oss själva vid fantastiska Marbyfjärden med egen strandbastu, sandstrand och volleybollplan. Vädret var riktigt bra med endast en dag med lite regn, för övrigt sken solen och pojkarna med familjer njöt av en riktig fotbollssemester. Första dagen mötte vi de två bästa lagen i gruppen, PPJ Laru från Helsingfors och IFK Mariehamn. Det blev två ganska stora förluster men också en väckning för laget att vi måste förbättra vårt spel. Vårt spel bestod av en massa luckor mellan spelarna, lite som en schweizerost. Detta tog vi till oss och började krympa ihop luckorna så vi fick ett mera kompakt lag. Vi spelade hela tre matcher följande dag och nu stod vi mycket bättre emot motståndarna, en knapp 0-1 förlust mot Hyps, 1-1 mot Sibbo Vargarna samt en 5-1 förlust mot EIF i den sista matchen när energin tog slut efter en halvlek. Nu var vi dock mycket mera kompakt som lag, nästan som en gräddost med få hål i. Sista matchen mot HooGee från Esbo slutade också i en knapp 0-1 förlust efter en riktigt bra kämpainsats av pojkarna. Motståndarna var individuellt bättre men vi spelade som ett lag och stod bra emot.


Det var sist och slutligen en riktigt bra resa som kan rekommenderas, pojkarna och även familjerna växte enormt under resans gång. Vi hade samlat pengar via olika projekt hela hösten och vintern så kostnaderna var helt acceptabla. Vi besökte också sjöbevakningsstationen via en kontakt inom laget och det var lite unikt och få förunnat. Åland levererade och vi trivdes!

PS! Surfplattorna och telefonerna lyste med sin frånvaro, pojkarna och familjerna somnade snabbt efter ett fullspäckat program varje dag. Fantastiskt!

Distriktsturnering i Hovsala

Senast uppdaterad lördag, 10 juni 2017
Skriven av Peter Fröjdö

Första distriktsturneringen för säsongen ordnades i Hovsala lördagen 10.6 av HBK:s E11 pojkar (födda 2006). Tanken var att turneringen skulle ha gått på centralplanen men vårens och försommarens kalla eller rent av bedrövliga väder gjorde att centralplanen inte var i spelskick. Hovsalaplanen däremot var i utmärkt spelskick, kanske en av de bästa planerna i nejden för dagen?

Ifjol spelade vi många jämna matcher och lyckades ofta vinna dom. Hittills i år har vi mest haft förluster fastän många matcher har varit jämna men idag på hemmaplan hade vi flytet på vår sida. Vi mötte VeTu från Vetil i den första matchen och vann med 4-0 efter två mål av Emil samt två av Elias. VeTu hade också sina chanser men Hugo och ett uppoffrande försvar stod alltid i vägen. Dessutom vann vi de viktiga duellerna på mittfältet och anfallarna var på hugget. Lukas som spelade mittback fick Fairplay.

I den andra matchen mötte vi en motståndare vi aldrig tidigare spelat mot fastän vi bor relativt nära varandra, LoVe från Lochteå. Den här matchen var också mycket jämnare än siffrorna visar. LoVe kanske satsade lite väl mycket på anfallsspel medan vi med våra tidigare förluster i år försökte starta med ett starkt försvar. Dessutom hade vi ett anfallspar i bra form bestående av Emil och Noah. Ganska snart ledde vi med 5-0 men med några långbollar kom LoVe fort till 5-2. Matchen fortsatte likadant med böljande spel och många mål. När matchen var slut och krutröken lagt sig hade vi vunnit med 11-5. Ett ovanligt resultat när ändå pojkarna har spelat rätt så många år ihop. Målskyttar var Emil 3, Noah 3, Leo 2, Hugo 1, Joona 1 och Elias 1. Fairplay gick till Noah.

Det var totalt hela 14 lag som deltog i två åldersklasser så det var mycket folk och parkerade bilar långt mot Kronoby centrum. Vädret var också toppen och talkofolket i kiosken/grillen samt domarna och alla deltagande lag gjorde det till en mycket lyckad tillställning.

 

HBK Holken

Senast uppdaterad lördag, 05 november 2016
Skriven av Peter Fröjdö

HBK-Holken

Visste du att bra boplatser för fåglar är en bristvara, många av våra fåglar behöver skyddade platser att bygga bo på och ibland behöver våra fågelvänner hjälp av oss människor och därför har HBK:s pojkar -06 byggt 100 fågelholkar.

Kampanjen ”En miljon fågelholkar” har varit igång sedan mars 2016 och har som mål att i maj 2017 få upp en miljon holkar runt om i Finland. Registrera gärna din HBK-holk på adressen http://yle.fi/aihe/miljoona-linnunponttoa. Häng upp holken redan idag så hittar flyttfåglarna ett hem i din holk direkt då de anländer från varmare länder.

Genom att köpa HBK-Holken hjälper du våra fåglar och på samma gång stöder du fotbollsjuniorerna i Kronoby.

I samarbete med Ab Påras Oy, KronoJärn och WiBo

Priset är 15 euro. HBK holk + uppsättning kostar 20 euro. Kontakta Peter Fröjdö 0400-959177 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

 

 

Skön revansch för E10 pojkar!

Senast uppdaterad lördag, 30 juli 2016
Skriven av Peter Fröjdö

HBK:s E10 pojkar fick nöjet att spela på hemmaplan i en välgenomförd distriktsturnering i Kronoby. Det var HBK:s F8 pojkar som stod som värd och allt löpte perfekt i ett härligt sommarväder. HBK:s E10 pojkar spelade fyra jämna matcher och lyckades vinna allihopa. Det var en skön revansch efter Kokkola Cups hårfina förluster/kryssmatcher och efter en ganska rejäl utklassning av Jaro vit i Nejdens liga senaste onsdag.

I den första matchen mötte vi dagens bästa motståndare KPV valkoinen. KPV spelade bra fotboll och tog ledningen med 1-0 men Hugo kvitterade direkt i följande anfall. KPV lyckades även göra 2-1 men Leo kvitterade ganska omgående med en frispark direkt i mål från ganska långt avstånd! Elias avgjorde med ett långskott som for in via målvaktens händer. Joona spelade stabilt som försvarare och blev belönad med FairPlay.

Den andra matchen blev precis lika spännande som den första. Vi mötte FC Folk från Haapavesi och matchen böljade fram och åter. Emil i anfallet var ständigt på hugget och jagade varenda boll. Genom Emils två mål samt ett av Hugo efter fint fullföjande av ett anfall (igen) rodde vi hem en välförtjänt 3-2 seger. Isak var lagkapten och fick också FairPlay priset.

Vi mötte Tarmo från Kelviå i den tredje matchen och vi har alltid inkasserat förluster mot dom. Ifjol klådde dom oss med 7-0 i den första (morgon)matchen i Kokkola Cup. Även tidigare i år slog dom oss med 4-1 i distriktsturneringen i Vetil. Vi visste att det blir en hård fysisk match och att vi måste stå emot hårda tacklingar men ändå försöka spela ett bra passningsspel. Matchen blev jämn och vi hade kanske ett litet övertag men hade svårt att skapa riktiga målchanser. Emil skapade dock ett bra frisparksläge utanför straffområdet och var het på att skjuta den själv. Efter lite överläggande blev det ändå Rasmus H som tog den och han krutade på med stora kanonen direkt i mål utan chans för deras målvakt. Seger med 1-0. FairPlay gick till Oscar.

Inför den sista matchen mot FF Jaro 07 visste vi att idag kan vi göra historia, åtminstone för vårt lag, vi kan spela fyra matcher och vinna dom alla. Allt på en och samma dag! Starten av uppladdningen var under all kritik och spelarna såg ut som "sprateldåkkona" på cirkus. M-E:s rutinerade öga uppmärksammade dock situationen och fick lite ordning på pojkarna inför matchen. FF Jaros spelare var även ett år yngre än de flesta av oss och det syntes att de var lite trötta samt ovana att spela med 8 spelare. De spelar ju normalt med 5. Den här matchen minns vi ändå främst tack vare Rasmus H:s fina hörnor! Oscar nickade in ett mål direkt på hörna och Emil nickade in ett annat lika fint. Båda slagna av Rasmus H. Vi vann till sist med 5-1. Övriga målskyttar var Elias 2 och Noah 1. Vincent belönades med FairPlay.

Det var nöjda pojkar samt två nöjda tränare och förhoppningsvis nöjda föräldrar som for hem efter en händelserik fotbollslördag i ett soligt Kronoby från sin bästa sida.

Hårt kämpande HBK E10 pojkar stod bra upp!

Senast uppdaterad lördag, 30 juli 2016
Skriven av Peter Fröjdö

Årets Kokkola Cup visade att HBK:s 06-pojkar är en tuff motståndare för vem som helst. Vi spelade sju matcher i ett strålande sommarväder i Gamlakarleby.

Första matchen mot Vetil slutade i en lite snöplig 2-1 förlust. Tidig morgon första turneringsdagen tycks inte vara vår melodi. Spelet var jämt men vi var inte riktigt på tårna i början så Vetil tog en 2-0 ledning. Rasmus H reducerade efter en fin löpning med bollen och ett kanonskott en bit utanför straffområdet. Vi tryckte på i slutet och skapade chanser men närmare än så kom vi inte.

I den andra matchen mötte vi gruppens slutsegrare OLS-07. OLS är en anrik klubb från Uleåborg med en välutvecklad juniorverksamhet så vi visste att det skulle bli en svår match. Matchens början visade just detsamma, motståndarna spelade fint passningsspel från början till slut. Vi kämpade ändå bra emot och spelarna jobbade för varandra, tappade någon bollen kom det alltid en medspelare som hjälpte till. Hugo skapade ett drömfrisparksläge från ca 18 m för Elias som placerade in 1-0 ganska nära krysset och utan chans för målvakten. OLS tryckte på men våra pojkar stretade emot. I slutet av matchen kom Elias bra förbi ett par motståndare och fick till ett avslut som målvakten parerade. Då dök Emil upp och smällde in 2-0 på returen och segern var vår!

Den andra dagen spelade vi tre oavgjorda matcher. Den första mot Komeetat från Jyväskylä slutade 0-0. Matchen var jämn och vi hade ett litet övertag men lyckades aldrig få in bollen. Även mot KPV slutade en jämn match 0-0 och det var besvikna miner hos pojkarna efteråt. Med en vinst skulle slutspel ha varit möjligt och vi hade ett par fina  chanser att avgöra. I den tredje matchen mot Jaro tog vi ledningen med 1-0 efter en fin halvvolley av Leo på ett högerinlägg. Matchen såg ut att gå vår väg när vi hade lite mer av spelet men Jaro kan man aldrig räkna ut och de lyckades kvittera en stund före slutet.

Sist och slutligen blev vi fyra i vår grupp och mötte PeFF i lördagens första placeringsmatch. Genom Elias halvdana skott tog vi en 1-0 ledning när målvakten var lite felplacerad. Matchen var jämn som alla övriga i turneringen och vi hade möjlighet att utöka ledningen men det var ändå PeFF som lyckades kvittera. Ett långskott av PeFF med en olycklig studs avgjorde till PeFF:s fördel. Förlust 1-2. I den sista matchen mötte vi Virkiä från Lappo och förlorade likadant 1-2 efter ett frisparksmål i absoluta slutsekunden. Före det hade Hugo gjort 1-0 alldeles i början. Hugo fullföljde fint ett anfall och lyckades få på ett skott som via en försvarare och stolpen for i mål.

Det är små marginaler ibland och denna gång hade vi inte det där riktiga flytet som behövs för att gå långt i en turnering. Vi är ändå nöjda efter att ha spelat sju jämna matcher där vi skulle ha kunnat vinna alla med lite mera flyt. Vi hade roligt! Det är det viktigaste av allt och det får man inte glömma!

Stort tack till GBK för en fin turnering!