Logga in  

Business Joomla Themes by Justhost Reviews
  • HBK halsdukar finns nu att köpas

Hårt kämpande HBK E10 pojkar stod bra upp!

Senast uppdaterad lördag, 30 juli 2016 Skriven av Peter Fröjdö

Årets Kokkola Cup visade att HBK:s 06-pojkar är en tuff motståndare för vem som helst. Vi spelade sju matcher i ett strålande sommarväder i Gamlakarleby.

Första matchen mot Vetil slutade i en lite snöplig 2-1 förlust. Tidig morgon första turneringsdagen tycks inte vara vår melodi. Spelet var jämt men vi var inte riktigt på tårna i början så Vetil tog en 2-0 ledning. Rasmus H reducerade efter en fin löpning med bollen och ett kanonskott en bit utanför straffområdet. Vi tryckte på i slutet och skapade chanser men närmare än så kom vi inte.

I den andra matchen mötte vi gruppens slutsegrare OLS-07. OLS är en anrik klubb från Uleåborg med en välutvecklad juniorverksamhet så vi visste att det skulle bli en svår match. Matchens början visade just detsamma, motståndarna spelade fint passningsspel från början till slut. Vi kämpade ändå bra emot och spelarna jobbade för varandra, tappade någon bollen kom det alltid en medspelare som hjälpte till. Hugo skapade ett drömfrisparksläge från ca 18 m för Elias som placerade in 1-0 ganska nära krysset och utan chans för målvakten. OLS tryckte på men våra pojkar stretade emot. I slutet av matchen kom Elias bra förbi ett par motståndare och fick till ett avslut som målvakten parerade. Då dök Emil upp och smällde in 2-0 på returen och segern var vår!

Den andra dagen spelade vi tre oavgjorda matcher. Den första mot Komeetat från Jyväskylä slutade 0-0. Matchen var jämn och vi hade ett litet övertag men lyckades aldrig få in bollen. Även mot KPV slutade en jämn match 0-0 och det var besvikna miner hos pojkarna efteråt. Med en vinst skulle slutspel ha varit möjligt och vi hade ett par fina  chanser att avgöra. I den tredje matchen mot Jaro tog vi ledningen med 1-0 efter en fin halvvolley av Leo på ett högerinlägg. Matchen såg ut att gå vår väg när vi hade lite mer av spelet men Jaro kan man aldrig räkna ut och de lyckades kvittera en stund före slutet.

Sist och slutligen blev vi fyra i vår grupp och mötte PeFF i lördagens första placeringsmatch. Genom Elias halvdana skott tog vi en 1-0 ledning när målvakten var lite felplacerad. Matchen var jämn som alla övriga i turneringen och vi hade möjlighet att utöka ledningen men det var ändå PeFF som lyckades kvittera. Ett långskott av PeFF med en olycklig studs avgjorde till PeFF:s fördel. Förlust 1-2. I den sista matchen mötte vi Virkiä från Lappo och förlorade likadant 1-2 efter ett frisparksmål i absoluta slutsekunden. Före det hade Hugo gjort 1-0 alldeles i början. Hugo fullföljde fint ett anfall och lyckades få på ett skott som via en försvarare och stolpen for i mål.

Det är små marginaler ibland och denna gång hade vi inte det där riktiga flytet som behövs för att gå långt i en turnering. Vi är ändå nöjda efter att ha spelat sju jämna matcher där vi skulle ha kunnat vinna alla med lite mera flyt. Vi hade roligt! Det är det viktigaste av allt och det får man inte glömma!

Stort tack till GBK för en fin turnering!