Logga in  

Business Joomla Themes by Justhost Reviews
  • HBK halsdukar finns nu att köpas

Skön revansch för E10 pojkar!

Senast uppdaterad lördag, 30 juli 2016 Skriven av Peter Fröjdö

HBK:s E10 pojkar fick nöjet att spela på hemmaplan i en välgenomförd distriktsturnering i Kronoby. Det var HBK:s F8 pojkar som stod som värd och allt löpte perfekt i ett härligt sommarväder. HBK:s E10 pojkar spelade fyra jämna matcher och lyckades vinna allihopa. Det var en skön revansch efter Kokkola Cups hårfina förluster/kryssmatcher och efter en ganska rejäl utklassning av Jaro vit i Nejdens liga senaste onsdag.

I den första matchen mötte vi dagens bästa motståndare KPV valkoinen. KPV spelade bra fotboll och tog ledningen med 1-0 men Hugo kvitterade direkt i följande anfall. KPV lyckades även göra 2-1 men Leo kvitterade ganska omgående med en frispark direkt i mål från ganska långt avstånd! Elias avgjorde med ett långskott som for in via målvaktens händer. Joona spelade stabilt som försvarare och blev belönad med FairPlay.

Den andra matchen blev precis lika spännande som den första. Vi mötte FC Folk från Haapavesi och matchen böljade fram och åter. Emil i anfallet var ständigt på hugget och jagade varenda boll. Genom Emils två mål samt ett av Hugo efter fint fullföjande av ett anfall (igen) rodde vi hem en välförtjänt 3-2 seger. Isak var lagkapten och fick också FairPlay priset.

Vi mötte Tarmo från Kelviå i den tredje matchen och vi har alltid inkasserat förluster mot dom. Ifjol klådde dom oss med 7-0 i den första (morgon)matchen i Kokkola Cup. Även tidigare i år slog dom oss med 4-1 i distriktsturneringen i Vetil. Vi visste att det blir en hård fysisk match och att vi måste stå emot hårda tacklingar men ändå försöka spela ett bra passningsspel. Matchen blev jämn och vi hade kanske ett litet övertag men hade svårt att skapa riktiga målchanser. Emil skapade dock ett bra frisparksläge utanför straffområdet och var het på att skjuta den själv. Efter lite överläggande blev det ändå Rasmus H som tog den och han krutade på med stora kanonen direkt i mål utan chans för deras målvakt. Seger med 1-0. FairPlay gick till Oscar.

Inför den sista matchen mot FF Jaro 07 visste vi att idag kan vi göra historia, åtminstone för vårt lag, vi kan spela fyra matcher och vinna dom alla. Allt på en och samma dag! Starten av uppladdningen var under all kritik och spelarna såg ut som "sprateldåkkona" på cirkus. M-E:s rutinerade öga uppmärksammade dock situationen och fick lite ordning på pojkarna inför matchen. FF Jaros spelare var även ett år yngre än de flesta av oss och det syntes att de var lite trötta samt ovana att spela med 8 spelare. De spelar ju normalt med 5. Den här matchen minns vi ändå främst tack vare Rasmus H:s fina hörnor! Oscar nickade in ett mål direkt på hörna och Emil nickade in ett annat lika fint. Båda slagna av Rasmus H. Vi vann till sist med 5-1. Övriga målskyttar var Elias 2 och Noah 1. Vincent belönades med FairPlay.

Det var nöjda pojkar samt två nöjda tränare och förhoppningsvis nöjda föräldrar som for hem efter en händelserik fotbollslördag i ett soligt Kronoby från sin bästa sida.