Logga in  

Business Joomla Themes by Justhost Reviews
  • HBK halsdukar finns nu att köpas

Flickor 05 - Lagnyheter

Distriktsturnering i Kronoby

Senast uppdaterad söndag, 29 maj 2016
Skriven av Mattias Ainasoja

HBK Flickor 05/06

I strålande väder spelades den första distriktsturneringen på Centralplan. Planen var fylld med matcher hela dagen och det blev en bra tillställning. Vi spelade fyra matcher under dagen. Första matchen mot KPV-06 grön gick lite sisådär, vi var inte riktigt vakna ännu i turneringen. Vi förlorade med 1-2 trots att vi hade ledningen efter Jonnas mål. Efter matchen poängterades att vi kan bättre och att vi skulle ha klarat oss bättre med en fränare inställning. 

Andra matchen mot KPV-05 blev inte så mycket bättre från vår sida. Vi kom inte riktigt upp till den nivå som vi vet att vi kan och slutresultatet blev 0-1. Mot FC Ypa började det lossna, inställningen var bättre. Det var helt enkelt mera spring i benen och vi spelade oavgjort 1-1 efter att Wilma hade gjort vårt mål. 

Sista matchen för dagen var mot våra välbekanta IK Myran. Matchen gick ganska bra för oss. Början var svår och Myran tog ledningen men ju längre matchen led desto starkare blev vi. Många kände av dagens matcher i benen men vi gav ändå 100% och det belönades med två snygga mål av Aurora och Wilma. Slutresultatet blev 2-1 åt oss men det viktigaste var nog att vi till sist kom upp till en bra nivå spelmässigt.

Sammanfattningsvis kan man konstatera att vi har att jobba på ännu. Koncentrationen och viljan måste vara på topp om man ska spela bra, det såg vi idag. Nu ser vi fram emot KPV Summer cup om två veckor!

 

Oavgjort mot IK Myran

Senast uppdaterad fredag, 13 maj 2016
Skriven av Mattias Ainasoja

Vi mötte IK Myran på grusplan på morsdagskvällen. Det blev en jämn match där vi ganska snabbt tog kommandot. Båda lagen hade en del chanser men det dröjde till slutet av första halvlek innan Wilma gjorde 1-0 på ett genombrott. Efter pausen fick Myran med hjälp av medvind lite tryck mot vårt mål och lyckades reducera. Vi var inte heller helt ofarliga men matchen slutade 1-1. Myran hade några riktiga kanoner på slutet men Jemina i målet storspelade, vilka räddningar! Matchen avslutades med straffsparkstävling där vi var lite vassare och segrade. En bra insats av alla spelare!

Första matchen på stor plan

Senast uppdaterad lördag, 20 februari 2016
Skriven av Mattias Ainasoja

Årets fjärde träningsmatch slutade i en seger över GBK. Vi spelade första gången 8 mot 8 och det var lite ovant. Vi bjöd på bra fotboll och motståndarna fick jaga hela matchen. Det märktes att vi hade spelare som är äldre men trots allt så gjorde vi en bra insats. Slutresultatet 12-0 säger allt. Målskyttar var: Wilma 4 mål, Ellen 3, Aurora 2 mål, Alva, Jonna och Noelle 1 mål var. Härifrån är det bra att träna vidare.

Träningsmatcherna är igång

Senast uppdaterad lördag, 06 februari 2016
Skriven av Mattias Ainasoja

De första träningsmatcherna är spelade.

I årets första match mötte vi IK Myran. Som vanligt blev det en jämn match mot myrorna. Vi ledde i paus med 2-0 men tröttnade aningen mot slutet. Ellen och Jonna var våra målskyttar. Myran gjorde sitt 3-2 mål alldeles i sista spelminuten. Men det var en bra inledning på säsongen som lovar gott för fortsättningen.

Vår andra match spelades mot GBK 06. Dä rmärktes det att de flesta av oss var äldre än motståndarna. Vi har ju hittills mest varit vana att försvara oss i våra matcher men i denna match fick vi träna på att anfalla. Stundvis var det ganska jämnt spel men motståndarna hade knappt nån målchans och matchen slutade 10-0 till oss. Glädjande var att vi hade många olika målskyttar i denna match. Trots storsgern var vårt spel ganska slarvigt ibland och med bättre skärpning i passningarna så kunde slutsiffrorna ha blivit ännu större. Till nästa match ska vi ha som mål att alla har knytit skorna så att de inte behöver knytas under matchen ;)

Vinterträningarna är igång!

Senast uppdaterad måndag, 11 januari 2016
Skriven av Mattias Ainasoja

Vi har inlett träningarna inför sommaren 2016. Vi tränar onsdagar 16.30 - 18.00. Dessutom försöker vi ha en till träning eller träningsmatch varje helg.