HBK - FC Folk  4 - 3

Kronoby, Kruunupyy. Konstgräs

Vinst i seriepremiären

HBK herrar inledde divison 6 säsongen hemma på konstgräsplan mot FC Folk från Haapavesi. Efter en kylig vår, spelades seriepremiären i bästa sommarvärmen. Ett föryngrat HBK ställde upp med 17 spelare, varav hela 11 (!) var nya för säsongen.

HBK inledde lite nervöst och motståndarna satte bollen i ramverket innan hemmalaget vaknade till. Efter 15 minuter tog de gröna kommandot i matchen och satte press på gästerna. 1-0, 2-0 och 3-0 kom inom loppet av 10 minuter och matchen kändes avgjord i pausen.

Motståndarna fick en bra start på andra halvlek och reducerade direkt till 3-1. HBK gjorde en stund senare 4-1, men motståndarna svarade direkt med 4-2. Båda lagen tröttnade sedan i värmen, men bortalaget hade lite mera ork i benen. Reduceringen kom med 5 minuter kvar och FC Folk såg till att de sista minuterna blev extra spännande. HBK höll ut och vann matchen 4-3.

Alla HBK-spelarna förtjänar beröm, speciellt de unga förstärkningarna vi fått med oss i år. Efter den här insatsen känns det orättvist att lyfta fram enskilda spelare, men fjortonåriga Salvatore Tasco och sjuttonåriga Matias Rajaniemi i målet stod för minnesvärda debuter på seniornivå.